wtorek, 23 listopada 2010

Szpinakowe gwiazdki

Na dziś proponuję bardzo smaczne ale i delikatne danie. Przepis oczywiście należy do najprostszych, więc nie ma co się zastanawiać. Mówiłam Wam już, że jestem leniem? Chyba nie, ale tak właśnie jest. Więc moje przepisy nie mogą wymagać zbyt wiele wysiłku. Tymczasem życzę smacznego!

Składniki:
3 ząbki czosnku
250 g mrożonego szpinaku
1 cebula
250 g drobnego makaronu
łyżka masła
2 łyżki oliwy
pół łyżeczki pokrojonego w cienkie paseczki chilli
150 g sera feta

Przepis:
Posiekaną cebulę szklimy na oliwię w małym garnku. Dodajemy szpinak i czekamy aż zmięknie. W między czasie gotujemy makaron, najlepiej żeby był drobny np. gwiazdki. Dodajemy masło, pokrojony w paseczki czosnek i chilli, dusimy ok 10 minut. Na koniec dodajemy makaron - dokładnie mieszamy- i fetę pokrojoną w kostki lub po prostu pokruszoną w palcach.
Smacznego!

1 komentarz: