Składniki:
Na 10-12 gofrów
0,5 l mleka tłustego
1 jajko
40g roztopionego masła
3 łyżki cukru
2,5 szklanki mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Szczypta soli
Mąkę wymieszać z proszkiem, cukrem i solą. Mleko z jajkiem i masłem, dodać suche składniki. Mieszać do uzyskania gładkiej masy o gęstości śmietany.
Odstawić na pół godziny. Wylewać na rozgrzaną gofrownicę.
Polecam z bitą śmietaną i świeżymi owocami!
O mniam, aż ślinka cieknie :)
OdpowiedzUsuńW sumie, dawno już gofrów nie jadłam...
Gofry nie tylko na niedzielę :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawe pomysły na dania na tym blogu widzę . Ja zamawiam posiłki u firmy https://goodboxfit.pl/czestochowa/ oni też zawsze mają super pomysły na smaczne i zdrowe dania. Polecam ich wybrać jeśli ktoś z was zastanawia się nad cateringiem.
OdpowiedzUsuń