niedziela, 15 kwietnia 2012

Otrębowe Pancakes

Postanowiłam wprowadzić do mojego jadłospisu trochę wiosennej świeżości. Placuszki są sycące, ku mojemu zaskoczeniu smaczne i przede wszystkim zdrowe! Zrobienie ich zajmuje ok 5 minut a z odrobiną syropu klonowego smakują wybornie!

Składniki:
jajko
łyżka otrębów pszennych
2 łyżki otrębów owsianych
łyżka mleka

Przepis:
Wszystko ze sobą energicznie mieszamy. Wylewamy placuszki na rozgrzaną patelnię ale taką, na której możesz to zrobić bez tłuszczu! Obsmażamy z obu stron do zarumienienia. Jemy póki gorące! Łatwo, smacznie i treściwie!


3 komentarze:

  1. i wychodzi 6 placków z tego przepisu? czy robiłaś naprawdę małe?

    OdpowiedzUsuń
  2. wychodzi 6. przepis na jedną porcję raczej

    OdpowiedzUsuń