piątek, 9 marca 2012

Better than toast

Kontynuując sezon kanapkowy na dziś wieczór proponuję pyszne tosty zapiekane w jajku. Są tak dobre, że powinnam podać składniki na więcej niż jednego, ale nie będę tu niczego sugerować. Do patelni!

Składniki:
2 kromki pełnoziarnistego pieczywa tostowego
roztrzepane jajko z łyżką mleka
2 plastry ostrego sera
2 plasterki pepperoni lub innej ostrej kiełbasy
garść rukoli
olej

Przepis:
Kromki przekładamy serem i pepperoni. Namaczamy w jajku po minucie z każdej strony i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem. Gdy tost się zarumieni przerzucamy go na drugą stronę. Nakładamy na talerz i posypujemy rukolą. I to jest coś!
Życzę smacznego wszystkim łasuchom!

6 komentarzy:

  1. najlepsze na świecie!! potwierdzam, ale bez peperoni! :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszę się przyznać że do tej pory to robiłem raczej biedne tosty. W samym jajku co najwyżej z pieprzem. Ewentualnie jak kiedyś mi z pracy zostały kanapki z serkiem topionym, to lubiłem je trochę na oleju podpiec. Słabe jedzenie, ale takie szybkie... Ale ten przepis dał mi myśl żeby coś jeszcze do tego jajecznego tosta włożyć. Zobaczę czy wyjdzie mi coś dobrego.

    OdpowiedzUsuń
  3. z niecierpliwością czekam na efekty!

    OdpowiedzUsuń
  4. jestem miłośniczką takiego jadła!
    pozdrawiam cieplutko i zapraszam do siebie!
    szana-banana,
    www.gastronomygo.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń