piątek, 2 marca 2012

Wege Tagliatelle z grillowanymi warzywami

Po bardzo długiej przerwie czas na kolejną reaktywację! Dziś wracam do Was z pysznym Tagliatelle z grillowanymi warzywami o aromacie tymianku i rozmarynu. Chciałam również napisać o rewolucji w mojej kuchni, mianowicie za namową przyjaciółki makaron jest pełnoziarnisty! I mimo uprzedzeń jest nawet smaczny.
Zabierzmy się za gotowanie!

Składniki:
200 g Tagliatelle pełnoziarnistego
pół cebuli
1 czerwona papryka
1 mała cukinia
1 bakłażan
1 op. serka feta
garść ziół ( tymianek, rozmaryn )
oliwa

Przygotowanie:
Warzywa kroimy w cienkie paski i grillujemy na specjalnej patelni ( takiej grillowej). Paprykę dzielimy na ćwiartki, później na ćwiartki ćwiartek i również wrzucamy na patelnię. Grillujemy ją tak długo, aż zacznie być miękka, warto zdjąć z niej skórkę po przypiekaniu. Cebulę kroimy tylko na ćwiartki i również czekałam aż zmięknie. Gotujemy makaron i odstawiamy. Polecam zrobić to po przyrządzeniu  warzyw, żeby był jeszcze ciepły. Wszystkie warzywa odkładamy na jeden talerz i obficie obsypujemy ziołami - tymiankiem i rozmarynem. Fetę kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa przekładamy do garnka z odcedzonym makaronem, dodajemy odrobinę oliwy i posypujemy wszystko fetą. Podajemy ciepłe! Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz