wtorek, 21 grudnia 2010

Czekoladowe serca

Wracam do formy. Kolejny pyszny przepis na czekoladki z orzechowym nadzieniem. Prosto, smacznie i ... czekoladowo. Całkiem fajny pomysł na prezent. Zapakowane w lukrowe pudełeczka, trochę niedopracowane ale to kwestia wprawy :)

Składniki:
mleczna czekolada
nutella
orzechy laskowe
wafle orzechowe bez czekolady

Przepis:
Rozpuszczamy czekoladę i starannie rozprowadzamy ją na ściankach foremki. Wstawiamy do zamrażarki na 15 minut. Czynność powtarzamy 2-3 razy w zależności od grubości czekolady w foremce. Kruszymy wafelki i mieszamy z nutellą, orzechy prażymy na patelni i obieramy ze skórki. Nadzienie wkładamy do czekoladowych serc a następnie wciskamy orzecha. Całość zalewamy czekoladą, która nam została. Wstawiamy do zamrażarki na jakiś czas i delikatnie wyjmujemy z foremek. Polecam wypróbowanie też innych opcji czekoladowych np. z gorzką lub białą czekoladą :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz